Teelt

 

Om meer spreiding in de teelt te krijgen hebben we onze kwekerij in 3 afdelingen gedeeld, dit om een zo lang mogelijke tijd aardbeien te hebben. voor u als consument betekend dat er langere tijd aardbeien verkrijgbaar zijn. Zo planten we in januari afd 1 die we dan direct warm zetten om de plantjes te laten groeien. Deze afd plukken we van eind maart tot ongeveer begin juli. Daarna kijken we of nog een plantje kunnen vinden voor een evt. herfstteelt, zo niet dan blijft deze afd leeg tot januari.

Afdeling 2 en 3 planten we eind juli, deze plukken we van half september tot eind oktober. Dan laten we deze plant in rust komen door de temperatuur in de kas zo laag mogelijk te houden. Als dan in januari het blad zijn herfst kleur heeft knippen we al dat oude blad eraf om het nieuw te vormen blad ruimte en licht te geven. Afdeling 2 beginnen we vanaf 10 februari te verwarmen zodat deze gaan groeien. hier kunnen we vanaf begin april van gaan plukken. Afdeling 3 verwarmen we niet en laten de natuur zijn werk doen, en met het voorjaars- zonnetje groeien de plantjes rustig en kunnen hier vanaf half/eind april van gaan plukken. Afdeling 2 en 3 plukken we tot ongeveer half juni. 

We gebruiken geen chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar zetten natuurlijke bestrijders in om luis, trips, witte vlieg en spint tegen te gaan. Hommels en bijen zorgen voor de bestuiving van de bloemetjes.

Onze aardbeien  groeien in bakken met kokos substraat die op goten staan op ongeveer 1,35 meter van de grond. Dit is een ideale hoogte om de aardbeien zonder rugklachten te kunnen plukken.

De aardbeien worden dagelijks vers geoogst door ervaren plukmedewerkers.

We doen de geoogste aardbeien direct in doosjes om beschadigingen te voorkomen.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust tijdens de openingstijden even een kijkje nemen en heeft u vragen, we staan er voor op om u te woord te staan.