Aardbeien hebben ons altijd verrast. Bijvoorbeeld, wist je dat aardbeien geen zaden op hun schil hebben, maar op de binnenkant? Of dat ze oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komen en al meer dan 2.000 jaar worden gegeten?

Blijf lezen om meer verbazingwekkende feiten te ontdekken over deze heerlijke vruchten. Je zult versteld staan van wat je nog niet wist over aardbeien.

 

De aardbei is een van de eerste zomerfruit

Aardbeien worden ook wel ‘zomerkoninkjes’ genoemd. Dit omdat aardbeien een van de eerste voorjaarsfruit is. Na appels, peren en ander winterfruit kunnen aardbeien als eerste gegeten worden.

 

De aardbei van de roos

Familie van de roos, dat is de aardbei. Dat zou je niet zeggen maar ook appels, peren, frambozen en pruimen zijn familie van de roos.

 

Aardbeien zijn het lekkerste op kamertempratuur

Laat de aardbeien een halfuurtje staan voordat je ze gaat eten. Ze hebben dan de beste smaak en geur en dus op hun lekkerst!

 

Aardbeien bevatten weinig calorieën

100 gram aardbeien bevat slechts 29 kcal! Aardbeien zijn dus zeker een gezonde snack. Een schaaltje aardbeien is naast de lage calorieën ook enorm gezond. Zo bevatten aardbeien kalium, vitamine B11 en antioxidanten waaronder vitamine C en anthocyaan. Het is dus super voor je gezondheid.

 

600 soorten aardbeien

Er bestaan wel meer dan 600 soorten aardbeien. Niet normaal veel en dus altijd genoeg keuze. Natuurlijk is de soort Malling Centenary het lekkerste.

 

Aardbeien invriezen

Je kan aardbeien invriezen. Wanneer je aardbeien invriest blijven ze veel langer goed dan in de koelkast. In de koelkast blijven aardbeien drie tot vier dagen goed. Wanneer je aardbeien invriest kan je deze later gebruiken voor een smoothie of taart. Natuurlijk kan je ze ook zo los opeten.

feitjes-aardbeien
Bel ons!