Aardbeien zijn altijd te combineren

Aardbeien zijn niet alleen heerlijk om op te eten als snack, maar ook een veelgebruikte ingrediënt in allerlei verschillende gerechten en recepten. Van gezonde smoothies tot feestelijke taarten en van frisse salades tot heerlijke desserts, aardbeien geven elk gerecht een zoete, frisse en verrukkelijke smaak.

 

Zomerse gerechten met aardbeien

Een eenvoudig en gezond recept met aardbeien is bijvoorbeeld een smoothie. Meng een handje vol aardbeien samen met yoghurt, voor een verfrissende, voedzame drank. Om het nog wat lekkerder te maken zou je honing en ijs toe kunnen voegen. Nog een heerlijke toevoeging is een banaan of een aantal besjes. Of probeer een fruitsalade met aardbeien, bessen en meloen voor een licht, verfrissend en kleurrijk tussendoortje, dit is een heerlijke verfrissing voor in de zomer!

 

Feestelijke gerechten met aardbeien

Voor iets feestelijkers kun je aardbeien gebruiken om een taart of cheesecake te maken. Voeg aardbeien aan de bovenkant van een gebakken of gekoelde taart, of meng de vruchten in een romige cheesecake vulling voor een unieke en smakelijke twist.

 

Toetjes met aardbeien

En voor een echt speciaal dessert, probeer dan eens aardbeiensorbet of -ijs. Of serveer verse aardbeien met slagroom en chocolade voor een snelle en eenvoudige, maar altijd verrukkelijke afsluiter.

 

In feite zijn de mogelijkheden met aardbeien eindeloos, en of je nu op zoek bent naar een gezonde snack of een feestelijk dessert, er is altijd een gerecht met aardbeien dat aan je wensen voldoet. Dus waar wacht je nog op? Probeer vandaag nog een aardbei recept en ontdek de verrukkelijke smaken van deze populaire vrucht! Benieuwd naar de geschiedenis van de aardbei? Klik hier voor de blog. 

Bel ons!