Groeiproces aardbei

Aardbeien zijn een van de meest populaire en veelzijdige bessen die er bestaan. Het groeien van aardbeien is een fascinerend proces en om dit proces te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe aardbeien zich ontwikkelen en groeien.

 

Hoe gaat het groeiproces van de aardbei

Een aardbeiplant begint te groeien uit een zaadje of een stek. Het is belangrijk om de juiste grond en verzorging te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Een aardbeiplant heeft veel zonlicht en vocht nodig om gezond te groeien. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te beschermen tegen ongedierte en ziekten.

Wanneer de aardbeiplant eenmaal is uitgegroeid, kan hij beginnen met het produceren van bloemen. De bloemen van de aardbeiplant bevatten stamperdragende stoffen, wat nodig is voor de vorming van nieuwe vruchten. Na de bevruchting ontwikkelen de vruchten zich tot volle, rijpe aardbeien.

Het groeiproces van aardbeien duurt ongeveer 60 tot 90 dagen. Tijdens dit proces moeten de aardbeien regelmatig worden bekeken om te controleren of ze gezond en vrij van ziekten en ongedierte zijn. Wanneer de aardbeien rijp zijn, kunnen ze worden geoogst en genoten.

In het kort, het groeien van aardbeien is een proces waarbij veel zorg en aandacht nodig is. Door de juiste verzorging te bieden, kan de aardbeiplant zich ontwikkelen tot een gezonde en productieve plant die rijpe, smakelijke aardbeien produceert.

 

Hoe gaan wij te werk met aardbeien?

Wij, aardbeienkwekerij Hoogsewetering doen er alles aan om de lekkerste, smaakvolste en mooiste aardbeien te laten groeien. Hierbij zijn we druk bezig met het groeiproces van de aardbei en gaan we heel strikt te werk. Zo gebruiken we geen chemische gewasbeschermingsmiddelen maar maken we alleen gebruik van natuurlijke bestrijders. We laten de bloemetjes bestuiven met hommels en bijen.

Onze aardbeien groeien in kokos substraat, deze staan in bakken opgesteld in de kas. Ze staan 1,35m van de grond af, dit is de ideale hoogte om aardbeien te kunnen plukken zonder rugklachten te krijgen.

Dagelijks worden de aardbeien vers geoogst door ervaren plukmedewerkers. Meteen daar na doen we de geoogste aardbeien in doosjes om beschadiging te voorkomen.

aardbeien-groeiproces
Bel ons!