Aardbeientaart is een populaire en heerlijke zoete lekkernij die eenvoudig thuis te maken is. Met haar frisse smaak en knapperige bodem is het een perfecte keuze voor een verfrissend nagerecht op warme zomerdagen. Hieronder vindt u een eenvoudig recept voor aardbeientaart, waarmee u binnen een uur een heerlijke taart op tafel kunt zetten.

 

Ingrediënten:

  • 250g bloem
  • 125g boter (kamertemperatuur)
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500g aardbeien
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel vanille-extract

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bloem, boter, suiker, ei en bakpoeder in een grote kom en kneed tot een soepel deeg.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 3mm dikte. Leg het deeg in een ingevette taartvorm en snijd de overtollige randen af. Prik de bodem een paar keer in met een vork.

Bak de bodem in de oven voor 15-20 minuten of tot hij goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en meng ze in een kom met suiker, bloem, citroensap en vanille-extract.

Giet de aardbeienmengsel op de afgekoelde taartbodem en zet terug in de oven voor nog eens 20-25 minuten of tot de aardbeien bubbelen en de randen goudbruin zijn.

Laat afkoelen en serveer met slagroom of ijs naar keuze.

Met dit eenvoudige recept voor aardbeientaart kunt u binnen een uur genieten van een heerlijke en verfrissende taart. Probeer het uit en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om een smakelijke aardbeientaart te maken.

aardbeientaart-recept
Call Now ButtonBel ons!