ACTUEEL

afdeling 1

Nu de winter voorbij en het zonnetje langzaamaan steeds meer tevoorschijn komt is het aardbeienseizoen in zicht! In onze kas is ook te zien dat het voorjaar eraan komt. Het oude blad van de aardbeien is er af geknipt en de verwarming is eind januari aangezet om de juiste temperaturen te realiseren. Overdag houden we zo’n 16 graden aan en ’s nachts 8 graden. Het is belangrijk dat de nachten wat kouder zijn zodat de aardbeien goed kunnen groeien en de juiste grootte krijgen. Op dagen dat zon volop schijnt laten we de temperatuur oplopen tot wel 25 graden.

In het begin van het verwarmen zien we nog weinig met de planten gebeuren. Zodra de zon wat langer aanhoudt zien we de eerste nieuwe blaadjes ontstaan. Daarna duurt het niet lang meer voor de kas helemaal groen wordt. Na de ontwikkeling van deze blaadjes komen de eerste aardbeien trossen tevoorschijn.

De eerste vruchtjes zullen eind maand gevormd worden. We zullen dus nog even moeten wachten tot we de eerste aardbeien kunnen plukken.

 

 

afdeling 2

Ook in deze afdeling hebben we sinds begin januari de verwarming aan gezet. Deze planten zijn een stuk verder dan in afdeling 1. De eerste trossen kwam eind februari al tevoorschijn! Inmiddels zijn ze zo groot dat we deze al tussen de planten uitzoeken en naar voren halen zodat ze netjes in het pad hangen.

We hebben hommels uitgezet in de kas zodat de aardbeien extra mooi zullen groeien. De hommels vliegen in het rond en gaan van bloem naar bloem. Naast hommels hebben we ook natuurlijke vijanden uitgezet zodat de witte vlieg, luis, trips en spint geen kans krijgen om een plaag te vormen in de aardbeien.

Dit jaar hebben we voor het eerst gekozen om de aardbeien voeding te geven door middel van een biologische meststof. Dit zorgt ervoor dat we een weerbaardere plant kunnen telen zodat de planten minder aantrekkelijk worden voor schadelijke insecten. Deze proef wordt uitgevoerd in samenwerking met Koppert, Hortinova en Novacropcontrole. Aangezien dit de eerste keer is dat we dit proberen weten we de resultaten hiervan pas verder in het seizoen. Tot nu ziet het experiment er zeer goed uit!
Zoals het er nu uitziet kunnen we eind maart de eerste aardbeien plukken en gaat onze winkel weer open.

Verpakte Kokosplankjes uit Srilanka

Deze hebben een ideale lucht / waterhuishouding en bevorderen hierdoor de aardbeienteelt!

De Kokosplankjes komen op maat binnen

Ze passen hierdoor precies in onze bakken

Helemaal als we ze water geven, vullen ze precies de gehele bak!

Sproeisysteem kokosplankjes

We houden de plankjes goed vochtig. Binnenkort gaan we de aardbeien planten en zullen de eerste aarbeien bloemen tevoorschijn komen! Het is nu eind Juli.

We gaan de aardbeien potten!

Groeien!

We zetten de bakken zo neer dat we ze gemakkelijk kunnen plukken. De eerste bloemetjes zijn al zichtbaar! Eind Augustus gaan we alweer beginnen met plukken. Wij kunnen niet wachten, tot gauw!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
Loading
Call Now ButtonBel ons!