ACTUEEL

afdeling 1

Van afdeling 1 hebben we tot begin Oktober geplukt. De planten blijven hier gewoon in de kas staan en daarbij proberen we een etmaaltemperatuur aan te houden van ongeveer 10 graden. Bij deze temperatuur groeit de plant nog langzaam zodoende de trossen voor het volgende jaar gevormd worden. Om de 2 weken laten we in een laboratorium trosonderzoek doen om te kijken of de trossen er al in zitten. In week 48 (eind November) was de plant ver genoeg, wat betekende dat we de temperatuur naar de 4 graden konden zetten, zodat de plant in winterrust gaat.

In het nieuwe jaar, rond 20 Januari, gaan we de verwarming weer aan zetten en knippen we al het oude geel geworden blad eraf, waarna de plant weer gaat groeien. Wanneer er een klein beetje gewas op staat zetten we de ledverlichting aan boven het gewas om de strekking van het blad op gang te brengen. Zonder dit licht zou het blad te klein blijven. De natuurlijke vijanden worden ook weer uit gezet in het gewas zodat de eventuele spint, trips, en luis direct aangepakt worden zodra deze in het gewas komen. Als het zonnetje dan ook een beetje meewerkt zullen we van deze afdeling vanaf begin April de eerste aardbeien kunnen plukken!

 Wij kunnen niet wachten om deze lekkere aardbeien aan jullie te laten proeven!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

afdeling 2

In afdeling 2 gaan we in de eerste week van Januari 2020 nieuwe planten poten. We poten deze aardbeienplanten in de kokos. Deze kokos komt per container rechtstreeks uit Srilanka. We kiezen voor kokos omdat deze de ideale water/lucht verhouding in het substraat bevatten. Als een aardbeienplantje te weinig water krijgt krijgen we namelijk minder aardbeien. Maar als ze in te natte grond staan gaan de wortels schimmelen en gaan de planten dood.

We gaan deze afdeling direct verwarmen. Overdag een temperatuur van 15 graden en in de nacht 8 graden. Als de planten met de wortels een beetje in de grond zitten, zetten we het licht boven de planten aan. Het licht brand 15 minuten per uur gedurende de nacht. Dit licht is Led en zorgt ervoor dat de bladstelen gaan strekken. De bladstelen zouden zonder dit licht tekort blijven. De trossen gaan de bladeren voorbij in groei, dus als de bladeren wat langer zijn worden de trossen ook wat langer. Deze komen dan wat verder buiten de plant en dat is voor ons dan weer makkelijker met het plukken. De lampen branden ongeveer 3 weken. Ook de natuurlijke vijanden zetten we dan weer uit tegen eventuele trips, spint, en witte vlieg. Als we de eerste bloemetjes zien zetten we de hommels erbij die er dan weer mooi gevormde aardbeien van maken. Vanaf half Maart 2020 halen we de trossen uit het gewas naar voren zodat de aardbeien netjes in het looppad komen te hangen en dit makkelijker plukt. Vanaf eind Maart 2020 kunnen we de aardbeien weer gaan oogsten, deze oogst duurt ongeveer tot Juni 2020.

Verpakte Kokosplankjes uit Srilanka

Deze hebben een ideale lucht / waterhuishouding en bevorderen hierdoor de aardbeienteelt!

De Kokosplankjes komen op maat binnen

Ze passen hierdoor precies in onze bakken

Helemaal als we ze water geven, vullen ze precies de gehele bak!

Sproeisysteem kokosplankjes

We houden de plankjes goed vochtig. Binnenkort gaan we de aardbeien planten en zullen de eerste aarbeien bloemen tevoorschijn komen! Het is nu eind Juli.

We gaan de aardbeien potten!

Groeien!

We zetten de bakken zo neer dat we ze gemakkelijk kunnen plukken. De eerste bloemetjes zijn al zichtbaar! Eind Augustus gaan we alweer beginnen met plukken. Wij kunnen niet wachten, tot gauw!

Call Now ButtonBel ons!