ACTUEEL

afdeling 1

 Van afdeling 1 hebben we tot 27 juni aardbeien geplukt.

Op maandag 29 juni zijn we begonnen om deze afdeling op te ruimen. Op de paden tussen de aardbeienplanten worden matjes uitgerold. Hier gooien wij de planten met grond en al op. Deze matjes worden vervolgens door een machine opgerold zodat de planten terecht komen in de machine waar ze versnipperd worden. Dit komt via een lopende band terecht in een bak. Deze wordt met een heftruck geleegd in een container. Het gesnipperde gewas wordt  opgehaald om compost van de maken. Wanneer het gewas is opgeruimd reinigen we de kas, zo kunnen we schoon beginnen. Op 6 juli is de nieuwe kokos gebracht, deze hebben wij in bakken gedaan. Wij hebben voor kokos gekozen omdat dit een vrij luchtig substraat is en een aardbei niet van natte voeten houdt.

De planten zijn gearriveerd op 7 juni, maar deze konden we nog niet direct poten aangezien ze bevroren waren. Deze planten zijn al in juni 2019 gestekt, en toen deze klaar waren in december 2019 ingevroren bij een temperatuur van -2 graden. Zo geven we de planten eigenlijk een hele lange winter. Wanneer wij in juli poten gaan de planten ervanuit dat de winter afgelopen is en het voorjaar begint. Zo kunnen we in de herfst aardbeien plukken. De eerste aardbeien verwachten we eind augustus, deze oogst gaat door tot ongeveer oktober.

Daarna gaan de planten weer in winterrust.

afdeling 2

Deze afdeling hebben we dezelfde tijd opgeruimd als afdeling 1.

De poot datum is 2 weken later dan afdeling 1 zodat we een langer seizoen kunnen plukken, en ook om de arbeid wat meer te spreiden. Omdat we de herfst tegemoet gaan en de dagen langzaam korter worden poten we 2 weken later en zal de oogst 3 tot 4 weken later beginnen dan afdeling 1. Ook kunnen we 4 langer oogster dan afdeling 1, waarschijnlijk tot eind oktober / begin november.

De aardbeien proberen we dit najaar weer in ons eigen winkeltje te verkopen en zijn te koop in de PLUS supermarkt van Sabine Zondag in Pijnacker.

Uiteraard doen wij dit jaar ook de gewasbescherming met natuurlijke vijanden, de eerste vijanden worden 2 weken na het planten al in het gewas uitgezet, hoe sneller je een natuurlijk evenwicht hebt hoe beter.

In deze afdeling gaan de planten ook na de oogst in winterrust om in het voorjaar weer te kunnen produceren.  

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
Loading

Opruimen van de aarbeien

 

In de paden tussen de aardbeienplanten worden matjes uitgerold.

Hier gooien we de planten met grond en al op.

Op de video is te zien dat de matjes met alle planten erop door de machine in de versnipperaar terecht komen.

De gesnipperde planten worden opgehaald zodat er compost van gemaakt kan worden.

Verpakte Kokosplankjes uit Srilanka

Deze hebben een ideale lucht / waterhuishouding en bevorderen hierdoor de aardbeienteelt!

De Kokosplankjes komen op maat binnen

Ze passen hierdoor precies in onze bakken

Helemaal als we ze water geven, vullen ze precies de gehele bak!

Sproeisysteem kokosplankjes

We houden de plankjes goed vochtig. Binnenkort gaan we de aardbeien planten en zullen de eerste aarbeien bloemen tevoorschijn komen! Het is nu eind Juli.

We gaan de aardbeien potten!

Groeien!

We zetten de bakken zo neer dat we ze gemakkelijk kunnen plukken. De eerste bloemetjes zijn al zichtbaar! Eind Augustus gaan we alweer beginnen met plukken. Wij kunnen niet wachten, tot gauw!

Call Now ButtonBel ons!