ACTUEEL

afdeling 1

Van afdeling 1 hebben we de laatste aardbeien geplukt eind Juni, en het gewas uit de kas geruimd. Rond 10 Juli zijn er nieuwe kokosplankjes rechtstreeks uit Srilanka met de zeecontainer overgekomen. Deze plankjes passen precies in een bak en als we deze plankjes nat maken is de bak tot aan de rand gevuld. We kiezen voor kokos omdat de lucht / waterhuishouding daarvan ideaal is voor de aardbeienteelt!
Op 15 Juli hebben we 50000 stuks nieuwe aardbeienplantjes gepot, waarna we op 25 Juli de natuurlijke vijanden in hebben gezet tegen luis, trips, en spint.
Begin augustus kregen we al de eerste bloemetjes! Ook dan zetten we de hommels weer uit. Als de nieuwe trosjes aarbeien groot genoeg zijn halen we deze naar voren uit het gewas zodat de aardbeien dan mooi voorin hangen, wat het weer makkelijker maakt om ze te plukken. Bekijk hieronder hoe het er met de aardbeien voorstaat.
Plukken gaan we alweer doen vanaf eind Augustus! Wij kunnen niet wachten om deze lekkere aardbeien aan jullie te laten proeven!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

afdeling 2

In deze afdeling hebben we in de eerste week van januari nieuwe planten gepoot en zijn deze direct op gaan stoken. Op de dag een temperatuur van 15 graden en in de nacht 8 graden. Als de planten met de wortels een beetje in de grond zitten, zetten we het licht boven de planten aan. Het licht brand 15 minuten per uur gedurende de nacht.  Dit licht is LED en zorgt ervoor dat de bladstelen gaan strekken. De bladstelen zouden zonder dit licht tekort blijven. De trossen gaan de bladeren voorbij in groei, dus als de bladeren wat langer zijn worden de trossen ook wat langer zodat deze wat verder buiten de plant komen en dat is voor ons dan weer makkelijker voor het plukken. De lampen branden ongeveer 3 weken. Ook de natuurlijke vijanden zijn weer uitgezet tegen de trips, spint, en witte vlieg. Als we de eerste bloemetjes zien zetten we de hommels erbij die er dan weer mooi gevormde aardbeien van maken. Vanaf half maart halen we de trossen uit het gewas naar voren zodat de aardbeien netjes in het looppad komen te hangen en dit makkelijker plukt. Vanaf eind maart kunnen we de aardbeien weer gaan oogsten, deze oogst duurt ongeveer tot juni.   

Verpakte Kokosplankjes uit Srilanka

Deze hebben een ideale lucht / waterhuishouding en bevorderen hierdoor de aardbeienteelt!

De Kokosplankjes komen op maat binnen

Ze passen hierdoor precies in onze bakken

Helemaal als we ze water geven, vullen ze precies de gehele bak!

Sproeisysteem kokosplankjes

We houden de plankjes goed vochtig. Binnenkort gaan we de aardbeien planten en zullen de eerste aarbeien bloemen tevoorschijn komen! Het is nu eind Juli.

We gaan de aardbeien potten!

Groeien!

We zetten de bakken zo neer dat we ze gemakkelijk kunnen plukken. De eerste bloemetjes zijn al zichtbaar! Eind Augustus gaan we alweer beginnen met plukken. Wij kunnen niet wachten, tot gauw!

Call Now ButtonBel ons!